Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ConCordia 2010

2010.08.25
A sok önzetlen hazai és külföldi IST- snek (Nemzetközi Szerviz Csapat), valamint a Staff -nak (vezetőség) köszönhetően a tábor remek hangulatban zajlott.

 

 A tábor célja más nemzetek megismerése, kultúrájuk felfedezése és nemzetközi kapcsolatok létrehozása volt, ezért már az első naptól közös programok voltak. Az altáborok minden nap más programon vettek részt forgószínpad szerűen cserélgetve az eseményeket, így senki nem maradt ki semmiből. Néhány program a teljesség igénye nélkül: egész napos kajakozás a Duna szentendrei ágán, regös programok, hősök sátra (harcászati bemutatók), szociális munka, high-tech világ (a kor modern eszközei).

  A minta altáborban az érdeklődők megtudhatták milyen a valódi magyar cserkésztábor. Sátrakban aludtunk, a tábori eszközök természetes anyagokból készültek, mint pl.: az étkező sátrat és bútorzatát fából készítettük.

A tábor utolsó három napján a HoHo (HomeHospitality ~szíves vendéglátás) program keretében bemutattuk külföldi cserkésztestvéreinknek lakóhelyünket (Budapestet), voltunk a Parlamentben, városismereti tesztet kellett kitöltsünk a belváros nevezetességeiről, számháborúztunk a Budai Várban, Dunai hajózáson vettünk részt, métáztunk (~baseball) a Vérmezőn, és kikapcsolódásként az újpesti Aquaworldben pihentük ki a tábor fáradalmait.

A záróünnepségre a Szent István Bazilika előtti téren került sor, ahova a Vörösmarty térről egyenruhában vonultak át a cserkész alakulatok.

 

Személyes élményként maradt meg a sok bel- és külföldi kapcsolatteremtés, a HoHo programon való részvétel, mint segítő a nyelvi problémákban, viszont hiányoltam a tábortüzeket (egy azért volt), a táborokban megszokott fegyelmet, és az őrségetJ.

 

Köszönök mindent, mindenkinek, aki valami módon segített (tapasztalat, csereanyag...)

 

A következő Közép európai cserkésztalálkozó 2012-ben, Szlovákiában lesz.

 

Katona Csongor

812. Csaba Vezér Cscs

Silesia altábor, Lánchíd raj